Fillers

Diepe rimpels kunnen worden weggewerkt door ze ‘op te vullen’. Dit gebeurt met fillers. Bij deze techniek wordt een stof met een injectienaald of canule in de huid gespoten. Hiermee kunnen diepere lijnen verdwijnen. Het veiligste zijn afbreekbare fillers, zoals glycosaminoglycaan, die langzaam uit de huid verdwijnen. Het effect blijft gemiddeld 12 maand behouden.

glycosaminoglycaan

glycosaminoglycaan is een natuurlijke stof die in de huid aanwezig is. glycosaminoglycaan trekt water aan (tot 100 maal haar eigen volume) en zorgt voor de stimulatie van de fibrolasten. Dit zijn cellen die collageen en elastine aanmaken en zo soepelheid en veerkracht verlenen aan de huid. Door middel van onderhuidse inspuitingen kunnen de rimpels en lijntjes in het gezicht hiermee verminderd worden. Lipcontouren kunnen worden geaccentueerd.

Zijn er nevenwerkingen?

glycosaminoglycaan is een veilige filler. De kleine injecties zorgen voor een kortdurende pijn door de prik. Soms wordt er bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor er tijdelijk een kleine bloeduitstorting kan ontstaan. Onmiddellijk na de behandeling is er een kortdurend een discrete roodheid in het behandelde gebied.

Welke gelaatrimpels komen in aanmerking voor een behandeling met glycosaminoglycaan?

In principe kunnen alle gelaatsrimpels met glycosaminoglycaan behandeld worden, maar de mooiste resultaten worden bereikt bij  rimpels in de onderste helft van het gelaat:

  • Neus-mondhoekplooien (nasolabiale plooien)
  • Naar beneden gerichte mondhoeken of diepe mondhoekplooien
  • Fijne rimpels rond de lippen
  • Herstellen van vervagende lipranden of verbeteren van het lipvolume
  • Rimpels tussen mondhoeken en kaakrand
  • Fronsrimpels (meestal in combinatie met een eiwit dat op zenuwcellen werkt®)

Volume toename thv de wangen of jukbeenderen kan ook gerealiseerd worden; evenals volume thv de lippen.

Geef een reactie